Ethereum 2.0 version saapuminen on kuin musiikkia korville!

Ethereum 2.0 version saapuminen on kuin musiikkia korville!

Vaikka et olisi perehtynyt kovin paljoa kryptovaluuttojen maailmaan, olet aivan varmasti törmännyt termiin Ethereum 2.0 tai Ethereum yhdistäminen. Se on ollut hyvin paljon uutisissa jo monen vuoden ajan, mikä kertoo hyvin paljon siitä, kuinka tärkeä asia oikein on kyseessä.

Vaikka et haluaisi välttämättä edes hankkia Ethereumia itsellesi, tästä uudistuksesta on hyvä tietää. Kyseessä on niin suuri asia, että sillä tulee olemaan hyvin suuri vaikutus aivan koko kryptovaluuttojen alaan. Siitä syystä tämä artikkeli tulee kertomaan kaikessa yksinkertaisuudessaan, mistä on kyse. Sen avulla sinun on helppo ymmärtää, mitä se tarkoittaa, ja minkälainen  vaikutus sillä on sinuun.

Miten Ethereum 2.0 vaikuttaa koko lohkoketjun arvoon?

Tietenkin jos olet ostanut Ethereumia tai suunnittelet sen ostamista, sinua kiinnostaa aivan varmasti ethereum hintakehitys. On tietenkin mahdoton sanoa aivan varmaksi, miten Ethereumin arvo tulee kehittymään nyt, kun uusi versio on esitelty. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että tämä vaikuttaa hyvin lupaavalta.

Ethereum on aina ollut yksi tärkeimmistä keksinnöistä kryptovaluuttojen ja lohkoketju teknologian alalla, ja tämä uusi versio vain korostaa tätä asiaa entisestään. Siten voidaan olettaa sillä tulevan olemaan positiivinen vaikutus myös sen arvoon.

Mikä Ethereum 2.0 oikeastaan edes on?

Mutta mikä Ethereum 2.0 oikeastaan on? Kuten voit arvata sen nimestä, kyseessä on uusi versio kaikille tutusta lohkoketju  versiosta. Vaikka lohkoketjuja uudistetaan oikeastaan koko ajan, tämä muutos on ollut niin suuri, että se vaatii aivan uuden version sen esittelyä varten.

Ethereum 2.0 pistää koko alkuperäisen ketjun uusiksi. Nimittäin se muuttaa koko ketjun protokollan. Tällä tarkoitetaan sitä, miten uusia lohkoja luodaan. Tämä vaihdettiin alkuperäisestä PoW protokollasta uudempaan PoS protokollaan. Uudempi louhinta protokolla mahdollistaa monin puolin paremmin tuotteen. Näin Ethereumista pystyttiin tekemään muun muassa nopeampi, ympäristöystävällisempi sekä parempi louhijoiden näkökannalta katsottuna.

Miksi Ethereum 2.0 tehtiin?

Jos kerran alkuperäinen Ethereum on jo hyvin tärkeä lohkoketju, monia kiinnostaa tietää, miksi uusi versio edes tarvittiin. Tämä johtui oikeastaan kahdesta syystä. Ensimmäinen oli kilpailun taso. Nimittäin siitä lähtien kun alkuperäinen Ethereum on julkaistu, kryptovaluuttojen ala on oikeastaan räjähtänyt käsiin. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailu on noussut paljon korkeammalle. Siten alkuperäinen Ethereum oli vaarassa jäädä alakynteen kilpailussa.

Toinen syy tämän uuden version luomiseen oli yksinkertaisesti kritiikki, jota Ethereum on saanut osakseen. Kuten sanoimme, tämä uusi versio on monin tavoin parempi. Toisin sanoen alkuperäinen versio ei ollut tarpeeksi hyvä joidenkin asioiden kannalta. Juuri tämä asia pyrittiin korjaamaan Ethereum 2.0 version avulla.

Ethereum 2.0 version julkaisemista on juhlittu monella eri tavalla

Aivan kuten monet muutkin uudistukset, myös Ethereum 2.0 version tuominen markkinoille sisälsi hyvin monia mutkia matkassa. Kaiken kaikkiaan tässä prosessissa kesti kolme vuotta sen ensimmäisestä tiedotteesta lähtien. Koska kyseessä on ollut hyvin odotettu asia, tietenkin sen julkaisemista vuonna 2022 on juhlittu hyvin paljon. Tästä syystä esimerkiksi on luotu erityisiä taideteoksia, joita tietenkin myydään NFT merkkeinä. Tämä johtuu siitä, että aivan kuten monet muutkin asiat, myös NFT toimii juuri Ethereum lohkoketjun päällä.

Ethereum lohkoketjun tulevaisuus vaikuttaa taas vakaammalta

Vaikka Ethereumin sija kryptovaluuttojen maailmassa on aina ollut varsin lupaava, tämä uusi versio on auttanut sen takaamista entisestään. Sen avulla on voitu varmistaa, että Ethereum tulee olemaan tärkeä tekijä myös tulevaisuudessa. Ja tämä jos mikä on musiikkia meidän kaikkien korville!