Jazz-musiikki on ollut suosittua aina sen syntyajoilta 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Jazz oli yksi ensimmäisistä amerikkalaisista musiikkimuodoista, jossa yhdistettiin erilaisia elementtejä bluesista, ragtimesta ja eurooppalaisesta klassisesta musiikista. Näistä kaikista syntyi ainutlaatuisen soundin omaava jazz. Tyyliin ja sen syntyyn vaikutti myös voimakkaasti afroamerikkalainen kulttuuri, jonka ansiosta jazzista tuli olennainen osa Harlemin renessanssia, joka taas puolestaan teki pysyvän vaikutuksen populaarikulttuuriin. Harlemin renessanssi oli afroamerikkalaisen kulttuurin kukoistuskausi vuosina 1917–1935, jonka aikana Harlem nousi afroamerikkalaisen kulttuurin keskukseksi.
Monipuolisuus
Jazzin suosio johtuu suurelta osin sen monipuolisuudesta ja improvisoivasta luonteesta. Tämän ansiosta jazzmuusikoilla on ollut valtava vapaus luoda uusia ääniä tai sekoittaa erilaisia tyylejä toisiinsa ainutlaatuisiksi sävellyksiksi. Tämä luova vapaus antaa jokaiselle jazz-muusikolle mahdollisuuden esitellä omia yksilöllisiä taitojaan ja pysyä silti uskollisena perinteiselle muodolle. Lisäksi jazz-musiikkia pidetään usein tunteiden ilmaisun keinona, joka puhuttelee kuulijoita henkilökohtaisemmalla tasolla. Näin ollen jazz tulee varmasti olemaan populaarimusiikin tukipilari vielä vuosienkin ajan. Uusia jazz-albumeita voi hankkia vaikkapa kryptovaluutan, esimerkiksi Bitcoinin avulla. Tutustu Bitcoinien ostamiseen täällä: https://ostabitcoineja.org/
Kehittyvä soundi
Sanan ”jazz” alkuperää ei ole onnistuttu selvittämään tarkasti ja arvauksia nimen syntymisestä on useampia erilaisia. Jazz on kuitenkin yhä edelleen vahva ja jännittävä voima musiikkiteollisuudessa ja jazz-musiikissa voi tänä päivänä kuulla vaikutteita monenlaisesta musiikkityylistä, kuten popista, rockista, funkista, soulista, bluesista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja muista genreistä. Jazzin tulevaisuus näyttää varsin valoisalta, sillä se inspiroi edelleen monia muusikoita.
Jazz kehittyvässä maailmassa
Teknologian kehittyessä 2020-luvulla, jazz mukautuu aikakautensa mukaisesti. Jazzmuusikot käyttävät nykyään laajalti myös digitaalisia soittimia luodakseen elektronisia ääniä tai esittäessään monimutkaisia rytmejä, jotka olisivat muuten mahdottomia toteuttaa. Spotifyn kaltaiset suoratoistopalvelut tekevät jazzista helpommin lähestyttävää kuin koskaan ennen.
Jazz on tullut myös muihin medioihin, kuten televisioon ja elokuviin. Elokuvat, kuten La La Land ja Whiplash, ovat osaltaan edistäneet jazzin tuomista laajemman yleisön tietoisuuteen. Lisäksi suositut tv-sarjat, kuten esimerkiksi Empire, sisältävät roolihahmoja, joilla on jazz-musiikkitausta. Tämän kaltainen lisääntynyt näkyvyys auttaa epäilemättä tuomaan jazz-musiikille ja koko genrelle lisää huomiota tulevina vuosina.