Perinteinen Pori Jazz

Perinteinen Pori Jazz

Joka kesä sadat tuhannet hyvän musiikin ystävät kerääntyvät Poriin vuosittaiselle Pori Jazz -festivaalille. Vuonna 1966 alkaneesta festivaalista on tullut yksi Euroopan suurimmista ja suosituimmista jazz-festivaaleista ja se houkuttelee paikalle niin jazz-musiikin suurimpia nimiä kuin nouseviakin tähtiä – myös muista musiikkigenreistä. Sekä Kirjurinluoto Arenalla että maksuttomassa Jazzpuistossa järjestettävien konserttien sekä pienempien keikkapaikkojen ansiosta tässä arvostetussa tapahtumassa on jokaiselle jotakin. Tutkitaan, mikä tekee Pori Jazzista niin erityisen!

Mikä erottaa Pori Jazzin muista Suomen musiikkitapahtumista?

Tätä legendaarista kesätapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1966. Ainoastaan vuonna 2020 se jäi koronapandemian vuoksi väliin. Pitkäikäisyytensä lisäksi Pori Jazz erottuu joukosta sen kyvyllä houkutella niin suomalaisia kykyjä kuin maailmankuulujakin artisteja eri genreistä. Bluesin ja hip hopin supertähdistä pop- ja rocktähtiin on Pori Jazzin lavalla koristanut monia huippuja – tietenkin jazz-genren kuumimpiin nimiin painottuen.

Tunnettujen nimien lisäksi festivaalin kokoonpanossa esiintyy vuosittain myös nousevia artisteja. Näin osallistujat voivat löytää uusia kykyjä ja nauttia samalla suosikkiesityksistään. Taloustutkimuksessa Pori Jazz on ollut useita kertoja yksi Suomen kiinnostavimmista ja tunnetuimmista kesätapahtumista. Tunnelma festivaalilla on leppoisa ja rento, tilaa on riittävästi vaikka oman piknikin pystyttämiseen ja Uno-korttipeliin samalla, kun kuuntelee taustalla soivaa letkeää jazzia.

Toinen Pori Jazzin muista erottava tekijä on sen edullisuus; yli puolet festivaalin ohjelmasta on kaikille osallistujille ilmaista. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi kokea vertaansa vailla olevan jazz-tapahtuman tunnelmaa, taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Lisäksi useat eri paikat Porin kaupungin keskustan alueella isännöivät erilaisia esityksiä tapahtuman aikana, joten tarjolla on paljon ainutlaatuisia mahdollisuuksia myös ilmaisissa esityksissä.

Saapuminen ja esteettömyys

Viimeinen Pori Jazzin menestymiseen vaikuttava tekijä on sen sijainti ja saavutettavuus. Pori sijaitsee Suomen kauniilla länsirannikolla, hyvien liikenneyhteyksien päässä niin pääkaupunkiseudulta kuin muualtakin Suomesta. Perille pääsee helposti niin junalla kuin bussillakin; Porin rautatieasemalta on Kirjurinluotoon vain 1,7 kilometrin matka ja bussit saapuvat 2 kilometrin päässä sijaitsevan Matkakeskuksen kautta yleensä suoraan paikan päälle.

Omalla autollakin on Poriin helppo tulla ja festivaalipaikan vieressä on maksullinen parkkialue. Julkinen liikenne on toki aina suositeltavampi vaihtoehto.

Pori Jazz on myös esteetön tapahtuma. Parkkipaikalla on inva-paikkoja portin läheisyydessä ja avustavat pääsevät avustettavan lipulla pääsääntöisesti mukaan ilmaiseksi (riippuen lipun tyypistä). Päälavan esityksiä pääsee seuraamaan korotetusta katsomosta ja muiden lavojen tuntumassa on istumapaikkoja, joihin sopii pyörätuolin kanssa asettumaan. Inva-WC:tä on alueella useita.

Pori Jazzin suosio ei ole ihme

Pori Jazz -festivaali tarjoaa joka vuosi jotain todella erityistä – uskomattoman yhdistelmän nimekkäitä pääesiintyjiä sekä nousevia kykyjä useista genreistä Suomen kauniilla länsirannikolla. Yli puolet sen ohjelmasta on ilmaista kaikille osallistujille ja paikalle on helppo saapua niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omallakin autolla. Odotamme innolla tulevaa Pori Jazz -tapahtumaa ja mitä sillä on tarjottavanaan!